Mooie lampen.
Mooie lampen.

Wat Woonder doet.


In Woonder werken bouwprofessionals en andere enthousiastelingen samen om natuurlijk bouwen de plek te bezorgen die het verdient. We geven informatie, advies en workshops en begeleiden je bij je natuurlijke bouwproject. Bij Woonder koop je bouwstrobalen en kalkhennep.

We verkopen bouwmaterialen.

Bij ons vind je strobalen en kalkhennep en je kan enkele typische gereedschappen huren, zoals een mengmachine. Wij hebben ook een aanbod afwerkingsmaterialen die perfect samenwerken met strobalen en kalkhennep. Heb je bouwplannen? Vraag ons een offerte om meer te weten over prijzen en leveringsvoorwaarden! Meer info nodig? Contacteer ons!

We geven advies.

Jij kan beroep doen op onze ervaring! Wij geven je advies over materialen, ontwerp en uitvoering. Wij helpen je een goed en budgetvriendelijk plan te realiseren, getoetst aan de bouwpraktijk.
Je hebt concrete bouwplannen, maar zit nog met vragen over de uitwerking.
Je denkt eraan om je als bouwprofessional meer te gaan richten op natuurlijk bouwen en je wil meer weten.
Je bent architect en hebt vragen over de aanpak van een project.
Je bent aannemer of zelfbouwer en kalkhennepbouw of strobalenbouw zijn nieuw voor je. Je wil de kneepjes leren kennen door begeleiding op je werf.
Dit of ander advies nodig?
Neem contact! We bekijken samen hoe we je kunnen helpen.

We voeren projecten uit of begeleiden ze.

Wij hebben natuurlijk bouwen in de vingers. We hebben toegang tot de nieuwste ontwikkelingen en leren van elkaar. Zo kan je er zeker van zijn dat je project deskundig uitgevoerd wordt. Zoek je een aannemer die je project in handen neemt? Er maken heel wat aannemers deel uit van Woonder! Bouw je zelf, maar wil je wat ondersteuning? Contacteer ons!

We geven workshops

Strobalenbouw of kalkhennepbouw krijg je het best onder de knie door er gewoon aan te beginnen. Tijdens een workshop steek je de handen uit de mouwen, bouw je samen een stukje wand en krijg je vele praktische tips.
Na deze workshop kan je gemakkelijker beslissen of deze bouwwijze iets voor jou is, of je nu bouwheer of bouwprofessional bent. Bovendien heb je de basistechnieken van de bouwwijze beet.
Wij organiseren regelmatig workshops op een lopende werf, vaak ook met een grondige theoretische introductie. Blijf je graag op de hoogte? Abonneer je op onze nieuwsbrief!

We geven lezingen

Met strobalen of kalkhennep zet je een laagenergiegebouw, maar de werking ervan is fundamenteel anders dan die van een klassiek laagenergiegebouw. Hoe werkt zo'n huis dan?  Waarom kiezen voor lowtech laagenergie bouwen? Hoe haalbaar is het? Wat kan je van zo'n gebouw verwachten? Welke voorbeelden bestaan er?
In een lezing krijg je een beeld van strobalenbouw of kalkhennepbouw, of je nu bouwheer, zelfbouwer of bouwprofessional bent.

Contacteer ons voor meer informatie!


Sociale media